Tre bortglömda

2012-11-27 @ 20:01:00
 
Jag är helt uppe i skolarbetet för tillfället, då jag ska hålla i en redovisning om Fusion kraft på torsdag inför hela klassen. Är väldigt nervös och osäker när det gäller att prata inför en större grupp, då all uppmärksamhet riktas mot mig. Men jag ska klara det! Har övat en hel del på redovisningen, och det verkar som att den har fastat rätt bra, men jag vet att när jag väl står där framme, kommer det inte bli lika lätt som att läsa det högt för sig själv. Men jag håller tummarna och hoppas på det bästa. Nu när jag har fullt upp med detta, tänkte jag visa er tre bilder ifrån min kusins konfirmation som ägde rum i somras, tre bilder jag helt hade glömt bort! Nästa vecka är schemat lite lugnare, så jag hoppas på att jag ska hinna med några inlägg då! Ha en mysig kväll! 

Sovmorgon

2012-11-16 @ 09:04:26
 
Den där perioden mellan Hallowen och advent är nog den tråkigaste på hela året, det händer ju inget och vädret är äckligt. Då är det inte särskilt bra att kolla igenom gamla bilder från när vi var utomlands, saknaden är galet stor. Skriver så som många andra, vill ha sommar nu!
Idag fick jag sovmorgon, vilket är hur skönt som helst! Sitter fortfarande och njuter av min frukost. Min första lektion börjar 10.45 så än är det gott om tid. Två lektioner sen ska jag och mamma hämta upp min kusin och Felicia som kommer ner från Västergötland för att stanna över helgen. Ikväll blir det bio med några av mina närmsta vänner, Twilight breaking dawn part 2. Spännande för ett före detta twilight fan.Och imorgon blir det balders för oss, pojkvännen och hans kompisar. Rolig helg!
Nej, om jag kanske skulle gå och ta på mig lite kläder och fixa mig, bussen går ju ändå 10.16. 

Ett träningsinlägg

2012-11-15 @ 20:39:00
 
Ja detta är ett träninginlägg så som många andra. Jag skriver detta för er, men även för min egen skull.
Trots att jag rabblade upp alla ursäkter jag kunde komma på för mig själv, så tog jag mig själv i kragen, efter många om och men ut på en löprunda. Bara det var ett stort steg. Varje dag denna veckan har jag sagt "idag ska jag fan ut och springa" "nu måste jag komma igång med träningen", och ja hur har det slutat? i soffan, sovandes eller med en bit mat och ett bra tv program. Men inte idag,! Är det okej om jag erkänner att jag är en aning stolt över mig själv? Det var bara 3,2 km, men det är ju i alla fall något! Efter ett uppehåll på väldigt många dagar har jag nu tränat. Nu är frågan, hur ska jag fortsätta komma ut och träna. För hur motiverad blir man till att gå ut och springa en runda i detta räliga höstväder, så nu gäller det att finna inspiration. Därav detta fin fina collage med bilder från weheartit, och jag tog mig friheten att lägga in en bild på mig själv, liksom varför är det aldrig någon som lägger in sig själv i ett inspirationscollage? jag menar alla startar vi ju någonstans? och det är ju faktiskt dig det handlar om?
Det är kost och tränings bilder som inspirerar mig, samt recept på nyttiga måltider/snacks. Jag vet själv att jag har en bra kost och att det är träningen som behöver förbättras. Det finns ingen easy way out, det krävs arbete.
Kost
För mig är rätt kost inte att utesluta allt onyttigt, jag anser att man kan äta allt, men i lagom mängder. I veckorna försöker jag hålla mig till att vara nyttig och undvika sötsaker, och det är inte så värst svårt, då jag är uppväxt i en familj där vi endast äter sötsaker på helgerna. Om jag skulle känna av sötsuget så dämpar jag det med te, tuggummi, nötter, gojjibär eller kaffe latte. Och ibland mörkt choklad, som är bland det godaste jag vet.Jag vet att det är choklad, men det är nyttigare än vanligt godis. Hittar man de här sakerna som man kan ersätta de söta med så blir det enklare att minska sötsuget och till sist bli av med det helt. Det tar tre veckor, det är vad jag har fått erfara, efter två år med godis löfte så är jag säker på min sak. De tre första veckorna är jobbiga, men sen känner man inte några som helst behov av de där söta. Jag börjar nästan alltid min dag med en tallrik med hemmagjord müsli med nötter, gojjibär och mjölk, vilket jag kan stå mig på i flera timmar. Jag tycker att frukost är det godaste och det viktigaste målet. Det är roligt att vara nyttig!
 
Träning/ Min träning
Om man hittar någon att träna med så blir det enklare att bli motiverad och träningen blir även mycket roligare. Jag själv tränar med pappa, mamma och min vän Moa. Jag springer med pappa och sen blir det långa powerwalk rundor med Moa och mamma. Något annat man kan finna motivering i är träningsbloggar!
Jag tycker att det är viktigt att variera träningen, och det är jag dålig på. När jag väl tränar så blir det löpning. Förut hade jag zumba, fotboll, powerwalk, löpning och styrketräning. Jag vill hitta tillbaka till det, så till våren tänker jag köpa mig ett medlemskort på ett ställe där det finns flera olika pass man kan gå på, box, löpning, zumba, vattengympa, styrkepass mm. Jag längtar!
Jag är duktig på att köra styrketräning, försöker göra det fyra dagar i veckan, och då har jag några övningar som jag har valt ut.
 
Tänk på att det inte går att börja med att springa en mil om du aldrig har tränat förut, det är inte bra för kroppen, och det är inget som kommer att hålla i längden, det är bättre att börja försiktigt och sedan öka när du känner att du klarar av det.
 
Saker som gör träningen roligare och gör det enklare att komma igång! i punktform.
- En riktigt bra spelista, mixa ihop en spelista med massa bra snabba låtar.
- Snygga träningskläder, jag älskar glada färger. Så jag ska investera i färgglada träningskläder.
-  Hitta motivation genom bloggar, tv program, bilder och böcker.
-  Hitta en bild på din dream body
- Före och efter bild, kan väl vara roligt att ha det om det sker någon förändring.
- Sätt upp mindre mål att ha som en morot, kortsiktiga mål och sedan ha ett eller flera långsiktiga mål som är lite större.Tillexempel kunna springa en mil den första juni.
- Hitta någon att träna med
- Och det viktigaste, hitta ett träningssätt som du tycker är roligt och som passar dig.
 
Det är lätt att sluta träna när man inte ser en  förändring direkt. Men det kommer inte direkt, det tar tid. Och det går INTE att punktförbränna. Tålamod.
 
Nu ska jag bara fortsätta träna framöver, ska fixa det!
Ni får gärna skriva om ni har några tips, motivering, bra träningsbloggar eller recept. Och såklart, om ni har några frågor!
 
 

2012-11-12

2012-11-12 @ 21:56:07
 
Jag är helt slut efter en väldigt intensiv vecka upp i Stockholm tillsammans med klassen och sedan konsert och övernattning hos pojkvännen i helgen. Vi hade alla ett väldigt strikt schema, inbokade möten och rundvisningar på de olika museerna. Vi besökte expressen, naturhistoriska, östasiatiska, riksdagen och dramaten. En del av dessa besöken var inte speciellt roliga, min absoluta favorit var besöket på Expressen. Vi fick även en hel del tid åt shopping och andra aktiviteter. Stockholm är en väldigt fin stad och det blev en lyckad resa. I lördags var jag då på en konsert, en väldigt bra sådan. Peter Jöbacks konsert " I love musicals", den var riktigt riktigt bra, jag älskade den. Ett litet kvällsavslöjande får väl bli att jag alltid har haft en kärlek till Peter Jöback och hans musik, särskilt hans julskiva. Först när jag hör hans julskiva spelas där hemma får jag några som helst julkänslor. 
 
Igår hade jag en mysig eftermiddag hemma hos farmor och farfar. Senare på kvällen tog jag tåget till Amir för att ha en mysig kväll och fira nio månader. Vi kollade på Ice age 4, vilket var väldigt mysigt. Somnade tätt intill honom och vaknade hos honom tidigt imorse för att ta tåget till skolan. Där det visade sig att första och andra lektionen var inställd. Jag som bokstavligt sprang till skolan. Skrev en recension om flyga drake på 1,5 timme, illa illa, det gick inget vidare, satt och kollade igenom den en extra gång efter att jag hade lämnat in den och hittade flera små och onödiga fel. Men det kommer väl fler gånger då jag får visa vad jag kan. Nu ska jag kolla klart på en film som går på tv:n och sen ska jag sova. Sov gott alla!
 

finaste vän

2012-11-02 @ 09:04:04
Haft en mysig kväll med min fina vän kajsa, film, musik, foto och massa efterlängtat snack. Nu drar familjen till Väla för att shoppa lite, hörs sen!